22 August 2023

Voor de productie van de lange documentaire Fortuyn: On-Hollands over Pim Fortuyn en zijn invloed op het maatschappelijke, politieke en multiculturele debat, zijn we op zoek naar een ervaren uitvoerend producent. We werken al 3 jaar aan dit project en we zoeken vervanging voor de huidige uitvoerend producent.Fortuyn: On-Hollands is een lange documentaire van acht uur die zowel in geheel als ook als serie van acht delen zal worden uitgezonden door KRO-NCRV. De film bestaat voor 80% uit archief en 20% uit interviews. De film wordt nu gemonteerd en dat zal nog zo’n jaar zal duren. Daarna zal de serie zo’n 6 maanden in postproductie gaan.Werkzaamheden: • Budget bewaking en het maken van de tussentijdse en uiteindelijke afrekening voor het NPO-Fonds en Filmfonds Production Incentive.

 • Planning bewaking. Samen met de regisseur, editor en redacteur hou je de montageplanning in de gaten en stuur je bij waar nodig.

 • Licensering van het archiefmateriaal. Je bent het aanspreekpunt voor de verschillende archieven, je bent met de regisseur, editor en productieleider in gesprek over welk archief wel of niet gebruikt kan worden in de uiteindelijke montage, je houdt hier overzicht over.

 • Aansturen en coördineren van de nabewerking.

 • Aansturen en coördineren van de viewingen met hoofdpersonen en betrokkenen.

 • Er zijn verschillende fondsen en partners bij dit project betrokken. Als UP ben je op de hoogte van de afspraken en verplichtingen en zorg je dat deze nagekomen worden.

 • Heldere communicatie met de crew, partners, omroep, fondsen en hoofdpersonen.Jij hebt: • Ervaring als uitvoerend producent en je bent eerder verantwoordelijk geweest voor de bewaking van zowel planning als budget.

 • Fortuyn: On-Hollands is deels gefinancierd met een Filmfonds Production Incentive bijdrage voor high-end televisieseries. Ervaring met een production incentive project is een pre.Jij bent: • Vanaf oktober 2 dagen per week beschikbaar voor een periode van ongeveer 2 jaar. Exacte start in overleg.

 • Geïnteresseerd in politiek en samenleving, goed op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen, leest kranten, tijdschriften en houdt het nieuws bij.

 • Georganiseerd en punctueel, ruimdenkend, scherp, zelfstandig, leergierig, sociaal en discreet.

 • Het is voor deze functie belangrijk dat je Nederlands spreekt en schrijft.Deze functie is een kans om te werken in een inspirerende en leerzame omgeving en een bijdrage te leveren aan de productie van een bijzondere en urgente film. Je werkt in een divers team met mensen die zeer ervaren en creatief zijn. mint film office is gevestigd in het centrum van Rotterdam en je zal ook daar werken. Je krijgt een marktconforme vergoeding.  
Mensen met een multiculturele achtergrond of divers in achtergrond worden expliciet gevraagd te solliciteren. We hebben geen voorkeur voor politieke gezindheid, maar openheid ten opzichte van andersdenkenden is een vereiste. Geïnteresseerd in deze functie? Stuur je motivatiebrief en CV naar Menna Laura Meijer – menna@mintfilm.nl. De oproep sluit maandag 18 september 2023.Over mint film office:
mint film office is een productiehuis voor documentaires in Rotterdam. We zijn een klein huis en produceren per jaar een select aantal documentaires. Het zijn films waarin urgente verhalen in een uitgesproken vorm gevisualiseerd worden en die in vorm en visie culturele en sociale kwesties scherp becommentariëren. mint is de producent van prijswinnende documentaires als ‘Nu verandert er langzaam iets’ en All you see van Niki Padidar; openingsfilm van IDFA 2022 en winnaar van de 2023 DDG award documentaire. We voelen ons verbonden met Rotterdam en streven er naar om een bijdrage te leveren aan een onderscheidend, inspirerend en inclusief filmgemeenschap in de stad.In 2022 is mint2 opgericht. mint2 produceert alles behalve documentaires. Hun meest recente producties zijn de korte film Fantoomwijk van Ravi Sandberg, in 2022 winnaar van de IFFR RTM Pitch, en Mooier als je lacht de film, een driedelige muziekfilm van Sophie Straat en Flo Meijer.


unmute / restart