09 May 2023

Hiring!Voor de productie van de lange documentaire Fortuyn: On-Hollands over Pim Fortuyn en zijn invloed op het maatschappelijke, politieke en multiculturele debat, is het Rotterdamse, prijswinnende productiehuis mint film office op zoek naar een ervaren uitvoerend producent. mint film office werkt al 3 jaar aan dit project en zoekt vervanging voor de huidige uitvoerend producent.Fortuyn: On-Hollands is een lange film die ook als serie zal worden uitgezonden door KRO-NCRV. De film bestaat voor 80% uit archief en 20% uit interviews. De interviews zijn gedraaid en veel van het archief is geresearchd. We zijn met de montage begonnen en verwachten dat dit nog een jaar zal duren. Daarna zal de serie zo’n 6 maanden in postproductie gaan.We zoeken een uitvoerend producent met specifieke kennis en kwaliteiten. Lees daarom goed de taakomschrijving door, wat je ervaring is en wat we van je verwachten. Mensen met een multiculturele achtergrond worden expliciet gevraagd te solliciteren.Werkzaamheden:
 • Budget bewaking en het maken van de tussentijdse en uiteindelijke afrekening voor het NPO-Fonds en Filmfonds Production Incentive.
  Planning bewaking. Samen met de regisseur, editor en redacteur hou je de montageplanning in de gaten en stuur je bij waar nodig. Fortuyn: On-Hollands bestaat voor ruim 80% uit archief en daarom is het belangrijk dat als de edit aan een nieuw onderwerp begint dit precies is voorbereid. Onze redacteur en assistent editor maken voormontages. Het archief moet binnen zijn en op de juiste manier zijn verwerkt. Jij zorgt dat alles in een strakke planning staat en helpt iedereen op basis hiervan te werken. Als UP ben je actief betrokken bij de voortgang van de montage en zorg je dat het de editor en regisseur aan niets ontbreekt.
 • Omdat de film grotendeels uit archief bestaat, is een groot onderdeel van je werk het licenseren van het archiefmateriaal. Je bent het aanspreekpunt voor de verschillende archieven, houdt overzicht en bent steeds met de montage in contact over wat wel/niet gebruikt kan worden in de uiteindelijke film.
 • Coördinatie beeldarchief. De beeldresearch is voor een groot deel gedaan, maar er komen vanuit de montage regelmatig nieuwe vragen. De productieleider van dit project coördineert de beeldresearch en zorgt ervoor dat het archief op de juiste manier in de montage terechtkomt. Als UP weet jij wat de montage nodig heeft en stuur jij de productieleider aan. Je bent op de hoogte van wat er speelt bij de beeldresearch en springt in als nodig.
 • Aansturen en coördineren van de nabewerking.
 • Er zijn verschillende fondsen en partners bij dit project betrokken. Als UP ben je op de hoogte van de afspraken en verplichtingen en zorg je dat deze nagekomen worden.
 • Heldere communicatie met de crew, partners, fondsen en hoofdpersonen.

Jij hebt:
 • Ruime ervaring als uitvoerend producent documentaire en je bent eerder verantwoordelijk geweest voor de bewaking van zowel planning als budget op een grote film.
 • Fortuyn: On-Hollands is deels gefinancierd met een Filmfonds Production Incentive bijdrage voor high-end televisieseries. Ervaring met een production incentive project is een pre.

Jij bent:
 • Vanaf juni 2 dagen per week beschikbaar voor een periode van 1-2 jaar. Exacte start in overleg.
 • Geïnteresseerd in politiek en samenleving, goed op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen, leest kranten, tijdschriften en houdt het nieuws bij.
 • Georganiseerd en punctueel, ruimdenkend, scherp, zelfstandig, leergierig, sociaal en discreet.  
 • Woonachtig in of in de buurt van Rotterdam.

Deze functie is een kans om te werken in een inspirerende en leerzame omgeving en een bijdrage te leveren aan de productie van een bijzondere en urgente film. Je werkt in een team met mensen die zeer ervaren en creatief zijn. mint film office is gevestigd in het centrum van Rotterdam en je zal ook daar werken. Je krijgt een marktconforme vergoeding.
 
Mensen met een multiculturele achtergrond worden expliciet gevraagd te solliciteren. We hebben geen voorkeur voor politieke gezindheid, maar openheid ten opzichte van andersdenkenden is een vereiste. Geïnteresseerd in deze functie? Stuur je motivatiebrief en CV naar Menna Laura Meijer –menna@mintfilm.nl. De oproep sluit maandag 22 mei 2023.


unmute / restart