21 June 2021

HIRING!
mint film office, documentaire productiehuis in Rotterdam, is op zoek naar een uitvoerend producent voor verschillende projecten in ontwikkeling en in productie.mint film office streeft naar een inclusief en divers team. Mensen met een minderheidsachtergrond wordt met nadruk gevraagd te solliciteren. We hebben geen voorkeur voor politieke gezindheid, maar openheid ten opzichte van andersdenkenden is een vereiste. Het is geen vereiste dat je ervaring hebt in de documentaire- of filmindustrie. mint wil samenwerken met mensen die ons enthousiasme en gevoel van urgentie delen.WERK  • Productionele begeleiding van projecten in ontwikkeling: je maakt samen met de regisseur en schrijver een realistische planning en zorgt dat deze wordt nageleefd. Je bent op de hoogte van deadlines binnen de industrie en denkt actief mee over de juiste financieringsstrategie per project.

  • Uitvoerende productie of productieleiding van projecten in productie: je coördineert projecten van begin tot eind. Je bent in nauw contact met de regisseur. Je maakt de begroting, de planning en de contracten. Je ondersteunt de regisseur en crew op de set, je bent aanwezig bij inhoudelijke afspraken, je hebt goed contact met de personages.

  • Productionele ondersteuning van de uitvoerend producent en regisseur bij Fortuyn: On-Hollands: een 4 uur durende documentaire over Pim Fortuyn en zijn invloed op het maatschappelijke, politieke en multiculturele debat (in productie).

  • Ondersteuning, in overleg, bij overkoepelende taken binnen mint film office.JIJ  • Je bent ruimdenkend, scherp, zelfstandig, georganiseerd, leergierig, pro-actief en discreet. Het is fijn als je flexibel bent en sociaal.

  • Je hebt ruime ervaring in het werken in een creatief team in een zelfstandige productionele functie. Je hebt ervaring met het maken van en werken met planningen en begrotingen.

  • Je bent geïnteresseerd in nationale en internationale maatschappelijke ontwikkelingen en politiek. Je leest kranten en tijdschriften en kent het nieuws.

  • Je bent woonachting in of in de buurt van Rotterdam. Voertaal bij mint is Nederlands. Als je een rijbewijs hebt is dat een pré.WIJ  • mint film office is gevestigd in het centrum van Rotterdam en je zal daar werken. Het gaat in eerste instantie om een parttime functie op freelance basis met de intentie om dit op termijn uit te bereiden. Je krijgt een marktconforme vergoeding.  

  • mint film office is een klein en niet hiërarchisch bedrijf waar iedereen wordt gestimuleerd mee te denken en zich te ontwikkelen. Deze functie is een kans om te werken in een inspirerende en leerzame omgeving en van begin tot eind bij projecten betrokken te zijn. Je werkt in een team met mensen die zeer ervaren en creatief zijn. mint produceert documentaires die op festivals over de hele wereld te zien zijn. Meerdere van onze documentaires zijn onderscheiden met prijzen.mint wil actief bijdragen aan een inclusieve filmsector zowel in alle lagen van de productie, als in de beeldvorming en representatie in de door ons geproduceerde documentaires en projecten. We benaderen diversiteit inclusief. Het gaat niet alleen om culturele en etnische achtergrond, maar ook om gender, seksuele geaardheid, leeftijd en sociaaleconomische en geografische achtergrond. We stimuleren bewustwording door samen met regisseurs en crew na te denken op welke manier ons werk invulling geeft aan deze diversiteit: in de research, productie en het bereiken van nieuw publiek. In iedere door ons geproduceerde documentaire maken we ruimte voor een persoon met een minderheidsachtergrond die als creatief- of productioneel-assistent werkervaring op doet. Geïnteresseerd in deze functie? Stuur je motivatiebrief en CV naar Anjet Blinde anjet@mintfilm.nl. De oproep sluit 7 juli 2021. www.mintfilm.nl


unmute / restart